Asigurarea CASCO este o asigurare auto facultativă care acoperă daunele suferite de mașina ta în urma unui accident, avariile provocate de fenomene naturale și alte evenimente nedorite.
Mai multe detalii despre asigurarea CASCO sunt:
- Asigurarea CASCO se poate defini ca o poliță încheiată între proprietarul unei mașini și o societate de asigurări. Aceasta este facultativă, doar în cazul în care dorești să îți protejezi mașina în cazul unor evenimente nedorite.
- Asigurarea CASCO Standard acoperă o gamă vastă de riscuri și, în plus, poți alege și alte acoperiri suplimentare, precum avarierea mașinii în cazul circulației în afara țării sau avarierea cauzată de animale.
- Asigurarea facultativă CASCO iti oferă protecție pentru nenumărate riscuri, de la lovituri și furt, până la fenomene meteo și incendii.
- Cu o asigurare CASCO, poți repara daunele autovehiculului tău cauzate de avarii, acte de vandalism, fenomene naturale sau poți fi despăgubit în cazul în care mașina ta este furată.
Cum iti faci o Asigurare CASCO
Asigurarea casco nu este obligatorie, dar acest lucru nu inseamna ca ea nu este absolut necesara, mai ales in conditiile cresterii continue a tarifelor de service. Indiferent de autovehiculul pe care il conduci, noi, ca broker avizat, iti putem recomanda produsul potrivit. Te asiguram de profesionalismul nostru in analiza nevoile tale si o sa analizam impreuna ofertele societatilor adaptate exact necesitatilor tale in ceea ce priveste serviciile de dauna, service-urile cu decontare directa, pretul, riscurile acoperite, fransizele, suma asigurata.
Ce acte sunt necesare pentru Asigurarea CASCO
Fie ca vrei sa calculezi o oferta sau chiar sa ti se emita polita, avem nevoie de o copie a cartii de identitate sau a talonului si cartea de identitate sau cui-ul persoanei asigurate. Aceste documente sunt necesare in original in caz de dauna, iar daca le pierzi, trebuie sa anunti imediat compania unde ai incheitat asigurarea casco. In caz contrar risti sa nu primesti despagubirea, mai ales in cazul furtului masinii.
Elementele importante ale politei de Asigurare CASCO
Valoarea de nou — este valoarea de factura (in cazul masinilor noi) sau valoarea inscrisa intr-un catalog specializat utilizat in industria de asigurari: eurotax, apia etc.
Suma asigurata – este valoarea pe care o acopera polita casco. Este calculata folosind un algoritm si reprezinta, in principiu, diferenta dintre valoarea de nou si a factorului de uzura. Acesta variaza de la asigurator la asigurator, de aceea sumele asigurate vor fi diferite in ofertele companiilor de asigurari.
Fransiza — este partea din dauna pe care o suporti tu, ca beneficiar al polittei. Sunt mai multe tipuri de fransize: fransize la daune parttale si la dauna totala, fransize fixe sau procentuale (din suma asigurata sau din dauna), fransize pe grupe de riscuri – avarii, furt, vandalism etc.
Nu intotdeauna fransiza 0 este cea mai buna solutie! Fransiza inseamna in principal o economie pe care o faci la incheierea politei. Noi te putem sfatui in functie de istoricul tau personal daca si ce tip de fransiza sa alegi.
Prima de asigurare — este pretul pe care-l platesti pentru polita, stabilit in functie de datele tehnice ale masinii, de datele proprietarului si de clauzele suplimentare pentru care ai optat. Se poate achita integral sau in rate.
Solicita Oferta Asigurare Casco
Ce despagubeste polita de Asigurarea CASCO
Polita casco poate despagubi daune partiale si/sau daune totale.
Mecanismul despagubirii unei avarii parttale este urmatorul: reparatie (atunci cand aceasta este posibila), inlocuirea pieselor, cand acestea nu mai pot fi reparate.
In cazul daunei totale, asiguratorul face o evaluare a epavei (practic intr-un sistem propriu de licitare a epavelor), epava este vanduta celui care casstiga licitatia, iar asiguratorul plateste diferenta pana la suma asigurata. Din aceasta se scad eventualele fransize sau rate neachitate de prima.
Despagubirea furtului
Atat in cazul furtului din autovehicule, cat si al furtului de autovehicule, exista un termen legal de anchetare a cazului de 60 de zile. Pasii care trebuie parcursi sunt: avizarea daunei la asigurator (la furt partial se face si constatarea), comunicarea cu politta, care se face la 30 si 60 de zile de la comiterea furtului, care are ca scop urmarirea cazului anchetei. Daca demersul polittei nu se incheie cu succes, aceasta va elibera o adresa oficiala prin care va confirma acest lucru. Dupa acest moment poti face cererea de despagubire si poti primi despagubirea.