Oferta Asigurare Facultativa a Locuintei

Asigurarea facultativa a locuintei transilvania broker sibiu
Asigurarea facultativa a locuintei Transilvania Broker Sibiu

Asigurarea facultativa a locuintei si/sau a bunurilor continute in aceasta este una dintre cele mai importante asigurari non-viata pe care o poti incheia ca persoana fizica.

Fenomenele naturale, calamitatile, incendiul, explozia pot distruge agoniseala de o viata a unei familii.

Daca pentru prevenirea incendiului sau exploziei exista astazi solutii tehnice din ce in ce mai perfectionate, inundatiile sau cutremurele sunt practic imposibil de prevenit sau de evitat.

Asigurarea facultativa a locuintei si/sau a bunurilor continute in aceasta este una dintre cele mai importante asigurari non-viata pe care o poti incheia ca persoana fizica.

Fenomenele naturale, calamitatile, incendiul, explozia pot distruge agoniseala de o viata a unei familii. Daca pentru prevenirea incendiului sau exploziei exista astazi solutii tehnice din ce in ce mai perfectionate, inundatiile sau cutremurele sunt practic imposibil de prevenit sau de evitat.

Asigurarile facultative de locuinte sunt produse specifice ale companiilor de profil, prin care se pot asigura imobilele impotriva producerii anumitor riscuri prevazute in contractul de asigurare. Acoperirea oferita prin intermediul politei vine in schimbul platii de catre contractantul/beneficiarul politei de asigurare a unei prime, reprezentand costul asigurarii. Riscurile acoperite de o polita de asigurare sunt acele fenomene sau actiuni cu urmari negative prin caror producere se activeaza polita de asigurare pentru care poti cere sa fii despagubit de catre societatea de asigurare.

Riscuri asigurate

  • Incendiul;
  • Trasnetul;
  • Explozia;
  • Caderea de corpuri pe locuinta asigurata
  • Cutremurul;
  • Riscurile atmosferice (furtuna, grindina, ploaie torentiala, inundatie, viitura, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa etc.);
  • Alunecarile si/sau prabusirile de teren;
  • Apa de conducta si refularea acesteia;
  • Coliziunea cu autovehiculele si vandalismul;
  • Distrugerile provocate de animale;
  • Furtul bunurilor si al elementelor constructive;
  • Avariile centralelor termice;
  • Alte tipuri de costuri suplimentare necesare efectuarii reparatiilor;

In privinta bunurilor, acestea pot fi asigurate in totalitate sau partial, acest lucru depinzand si de posibilitatile tale financiare. Riscul de furt se asigura numai impreuna cu celelalte riscuri. De asemenea, cele mai multe polite de asigurare facultativa a locuintelor cuprind si o sectiune destinata raspunderii civile fata de terti. Astfel, daca are loc un incendiu sau o inundatie in apartamentul sau casa ta care a afectat si locuintele vecinilor, despagubirea acestora va fi suportata de societatea de asigurare, in limita unei sume convenite la incheierea politei.

Excluderile reprezinta acele riscuri care nu sunt acoperite de catre societatea de asigurare. Recomandam a se verifica care sunt excluderile mentionate in polita pe care doresti sa o inchei inainte de a lua o decizie in acest sens.

Nu sunt cuprinse in asigurarea facultativa a locuintei si deci nu se despagubesc pagubele produse de sau provenind din/ca urmare a:

  • proclamare a starii exceptionale sau a razboiului;
  • confiscare, expropriere, nationalizare, rechizitionare, sechestrare, distrugere sau avariere din ordinul oricarui guvern de drept sau de fapt sau oricarei autoritati publice;
  • explozie atomica, radiatii sau infestari radioactive;
  • poluare sau contaminare din orice cauza;
  • uzura, fermentatie, distrugeri provocate de ciuperci, insecte, rozatoare, pasari si alti daunatori, coroziune, precum si cele produse de afumare, patare sau parlire dintr-o sursa normala de caldura;
  • reparatiile, reconditionarile sau restaurarile nereusite;

Totodata, un principiu de baza al asigurarilor este ca se despagubesc acele daune produse ca urmare a unor evenimente cu caracter intamplator. Astfel, pentru a fi despagubit, producerea evenimentului asigurat trebuie sa nu depinda de vointa asiguratului sau a beneficiarului asigurarii. In cazul in care unul dintre acestia au contribuit, direct sau indirect, la producerea riscului asigurat, pentru ca astfel sa poata primi despagubirea, se risca pierderea tuturor drepturilor aferente contractului si nu numai.

Cel mai bine este sa optezi pentru asigurarea completa cu acoperirea tuturor riscurilor, dar daca posibilitatile financiare te limiteaza poti elimina acoperirea unor riscuri si astfel polita devine mai accesibila.

Suma asigurata poate fii suma asigurata o propui tu la valoarea de piata a imobilului in functie de gradul de finisare si de zona unde se afla amplasat imobilul. Principiul teoretic de la care trebuie sa se plece este incheierea unei asigurari corecte, la o valoare asigurata care sa permita inlocuirea bunului afectat prin reconstructie.

Daca imobilul este supraasigurat (suma asigurata este mai mare decat valoarea dintr-un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat), vei fi despagubit conform valorii reale, adica cea din raportul de evaluare. Daca imobilul este subasigurat, vei fi despagubit proportional cu prima de asigurare platita. Acest principiu se aplica atat in cazul daunelor totale, cat si al celor partiale.

Terenurile nu se asigura
Suma asigurata pentru accidente si raspunderea legala fata de terti se stabileste de catre asigurat la incheierea politei. In functie de riscurile acoperite si de suma asigurata, societatea de asigurare va calcula prima de asigurare.

Verifica daca contractul presupune sau nu aplicarea unei fransize.

Fransiza este partea din dauna ce urmeaza a fi suportata de catre asigurat. Ea apare in polita si poate fi exprimata ca si valoare fixa sau relativa – procent din suma asigurata sau din dauna.

Inspectia de Risc

Fiind o asigurare facultativa, obiectul asigurarii (locuinta), trebuie supus unei inspectii de risc, care va fi efectuata fie de inspectorul societatii de asigurare, fie de broker, pentru a confirma acuratetea datelor inscrise in polita de asigurare.

Totusi, daca inspectia de risc nu va fi efectuata, va trebui sa declari cat mai exact datele referitoare la tipul constructiei (daca este din lemn, beton sau alte materiale), cat si bunurile din locuinta daca vei dori sa le asiguri.

Avand in vedere modificarile legislative PAD din Legea nr. 191/2015, incheierea polițelor facultative de locuinta  va fi conditionata de dovada existentei unei polite obligatorii PAD. Astfel, asiguratul are obligația de a pune la dispozitia brokerului o copie a politei de asigurare PAD sau, in lipsa acesteia, sa ne furnizeze seria si numarul politei PAD pe care o detine.

Formular Asigurare PAD + Facultativă a locuinței

    1. Adresă locuință asigurată:
    2. Detalii imobil
    Pentru Număr etaje, completați numărul de etaje ale imobilului în care se situează locuința, fără a include subsol / demisol / parter. Se numără doar mezanin, etaje, mansardă (doar dacă este locuibilă).
    3. Periada valabilitate asigurare:
    Dată început
    Dată expirare
    Polița de asigurare PAD intră în valabilitate peste 5 zile
    4. Asigurat
    5. Adresa asigurat
    6. Dorești și asigurare facultativă a locuinței?
    Asigurare bunuri la prim risc
    Ocupare:
    Caracteristici:
    Sunt de acord cu Termenii si Conditiile site-ului, inclusiv GDPR

      Vreau sa fiu contactat:

      Programeaza-te Online

      Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

        Programeaza-te Online