Asigurarea pentru Insolventa Agentiilor de Turism

Asigurarea agentiilor de turism - transilvania broker sibiu
Asigurarea pentru insolventa agentiilor de turism – Transilvania broker Sibiu

Asigurarea pentru insolvența agențiilor de turism este o asigurare obligatorie și asigură răspunderea Asiguratului pentru prejudiciile financiare înregistrate de către clienții Asiguratului, prin neexecutarea obligațiilor aferente contractelor de comercializare privind pachetele de servicii de călătorie sau serviciile de călătorie asociate, ca urmare a faptului că împotriva agenției de turism organizatoare s-a deschis procedura de insolvență.

Încheie o Asigurare pentru insolvența agențiilor de turism pentru a evita riscul răsfrângerii falimentului și al insolvabilității agenției tale.

Concret, sunt acoperite sumele achitate pentru pachetele turistice și/sau cheltuielile de repatriere ale beneficiarilor, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvență a Asiguratului, la cererea
acestuia/creditorilor săi. Aceasta oferă protecție clienților în cazul în care agenția de turism organizatoare intră în insolvență și nu poate onora contractele de servicii turistice.

Pe scurt despre Asigurarea de răspundere civilă în cazul insolvenței:

 • Poate fi încheiată de persoane juridice, societăți comerciale înregistrate în România, care își desfășoară activitatea în România și au licenţă de turism pentru agenţie de turism organizatoare.
 • Este valabilă pentru pachetele turistice vândute de pe teritoriul României.
 • Acoperă prejudiciul financiar înregistrat de către Beneficiar (călător/ client), reprezentat de sumele achitate pentru pachetele turistice și/sau cheltuielile de repatriere necesare, în cazul deschiderii procedurii de insolvență a Asiguratului.
 • Prima de asigurare se calculează în funcție de numărul de pachete vândute, de solvabilitatea societății și de limita de despăgubire solicitată de Asigurat.

Iată câteva informații relevante despre asigurarea pentru insolvența agențiilor de turism:

 • Polița de asigurare: Agențiile de turism trebuie să încheie o poliță de asigurare anuală pentru a obține licența de funcționare. Această poliță acoperă rambursarea cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de către clienți pentru serviciile turistice neexecutate în cazul insolvenței agenției.
 • Obligația legală: Conform legislației actuale, agențiile de turism sunt obligate să aibă asigurare pentru insolvență pentru a proteja interesele clienților. Aceasta este o măsură importantă pentru a asigura că turiștii nu suferă pierderi financiare în situația în care agenția de turism nu își poate îndeplini obligațiile contractuale.
 • Plafonul de despăgubire: Asigurarea pentru insolvența agențiilor de turism are un plafon de despăgubire. Conform informațiilor disponibile, plafonul de despăgubire este de 10.000 de dolari pentru detaliiști și de 50.000 de dolari pentru touroperatori.
 • Protecția călătorilor: Asigurarea pentru insolvența agențiilor de turism oferă protecție călătorilor în situația în care agenția de turism organizatoare nu își poate onora obligațiile. Aceasta asigură că clienții pot fi repatriați sau că li se rambursează sumele achitate pentru serviciile turistice neexecutate.

Colaborare Asigurari

Colaborarea între agențiile de turism și vânzarea de polițe de asigurare este o practică comună în industria turismului. Agențiile de turism pot oferi clienților polițe de asigurare pentru a le asigura protecția în timpul călătoriilor. Această colaborare se realizează prin intermediul unui contract de colaborare între agenția de turism și Transilvania Broker Sibiu
Prin intermediul acestui contract, agenția de turism devine intermediar în vânzarea polițelor de asigurare către clienți. Astfel, agenția poate oferi clienților săi opțiunea de a achiziționa o poliță de asigurare în momentul rezervării pachetului turistic sau a biletelor de călătorie.
Colaborarea între agențiile de turism și Transilvania Broker Sibiu este benefică pentru ambele părți. Agenția de turism poate oferi un serviciu suplimentar clienților săi, asigurându-le o protecție adecvată în timpul călătoriilor și își poate fideliza clienții cu o gamă larga de produse de asigurare.

Dacă iți dorești o colaborare cu noi, urmează pașii din link-ul de aici

Pentru a va prezenta o oferta avem nevoie de Cererea Chestionar completata. Cererea se trimite la adresa sibiu@transilvaniabroker.ro

Asigurarea pentru insolventa agentiilor de turism – Documente necesare pentru ofertare:

Impreuna cu cererea chestionar, pentru ofertare, mai avem nevoie si de urmatoarele documente:

 • cererea chestionar completata
 • copie CUI
 • copie licenta turism
 • copie brevet turism
 • ultimul bilant inchis
 • ultima balanta inchisa

În cazul agenţiilor de turism care doresc să obţină licenţă de turism la emiterea ofertei este necesară copia brevetului de turism al managerului si certificatul de înmatriculare la Registrul Comerţului.

Pentru a putea analiza riscul, va rugam sa ne transmiteti urmatoarele:

 • tipul de licenta pe care urmează să-l solicite societatea;
 • informaţii privind experienţa managerului şi a eventualilor angajaţi în turism: vechime în domeniu (la ce agenţie), realizări;
 • informaţii privind eventuale contracte sau relaţii de lucru stabilite cu viitori parteneri de afaceri, alţi touroperatori etc.;
 • informaţii privind localizarea agenţiei (adresa, daca se află într-o zonă circulată etc.).

Daca societatea care solicita polita de asigurare in vederea obtinerii licentei de turism a desfasurat activitate in trecut, alta decat turism, atunci va pune la dispozitie si ultimul bilanţ contabil depus la Ministerul de resort si / sau ultima balanţă de verificare pentru anul in curs.

Programeaza-te Online

Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

  Programeaza-te Online
  Translate »