Restituirea Primei de Asigurare RCA

Restituire prima rca transilvania broker sibiu
Restituire prima RCA Transilvania Broker Sibiu

Restituirea primei de asigurare se face doar in cazul in care autoveviculul se radiaza sau se vinde.

Acte necesare pentru restituire prima RCA:

 • Cererea de restituire;
 • Polita rca in original + dovada platii;
 • Copie CI – persoane fizice sau pentru persoane juridice: copie CUI, imputernicire si CI imputernicit;
 • Contract de vanzare cumparare sau proces verbal de scoatere din evidenta (radiere mijloc de transport) vizat la primarie;
 • Certificat radiere inregistrat la Serviciu Inmatriculari (data radiere + stampila) – daca e cazul;
 • Copie dupa un extras de cont de unde sa reiasa contul si titularul acestuia;

Radierile de la Primarie (Finante) pentru plata Impozitului nu sunt valabile.

Restituirea se poate face si in contul altei persone doar cu imputernicire si copie CI imputernicit.

Restituirea primei de asigurare se face pentru lunile ramase intregi de la data depunerii documentelor, proportional, pentru perioada asigurata ramasa.

Dreptul la restituire se pierde daca a fost avizata (se afla in derulare un dosar de dauna) sau a fost platita o dauna pe polita in cauza.

In cazul in care nu te descurci sa iti calculezi singur polita RCA  Calculeaza si Comanda Online polita RCA  iti putem prezenta noi o oferta. Avem nevoie de documentele specificate mai sus. Documentele se trimit pe adresa de mail: sibiu@transilvaniabroker.ro sau whatsapp pe nr. 0745542894

Iti putem oferi RCA in Rate in parteneriat cu TBI Bank sau la plata cu card de cumparaturi.

Asigurari transilvania broker sibiu - rca tbi

Asigurarea RCA multiplă

 •  În cazul în care, pentru acelaşi vehicul, la data producerii accidentului, existau mai multe contracte RCA valabile, despăgubirea se suportă în părţi egale de către toţi asigurătorii RCA.
 • Despăgubirea se plăteşte integral de către asigurătorul RCA la care s-a adresat persoana prejudiciată, urmând ca ulterior asigurătorul RCA în cauză să se îndrepte împotriva celorlalţi asigurători RCA pentru recuperarea părţii de despăgubire, plătită în numele acestora.
 • Asiguratul are obligaţia de a informa asigurătorul RCA despre încheierea altor contracte RCA cu alţi asigurători RCA şi poate opta pentru menţinerea în vigoare a unei singure poliţe

Exceptie de la posibilitatea restituirii

Politele RCA ale autovehiculelelor care sunt inmatriculate in circulatie in regim de leasing se transfera utilizatorului inscris in documentele de asigurare, la sfarsitul contractului de leasing.

In aceasta situatie, asigurarile obligatorii RCA raman in vigoare pana la expirarea perioadei de valabilitate inscrise in documentele de asigurare, fara modificarea primei de asigurare, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

 • noii proprietari sunt utilizatorii prevazuti in documentele de asigurare;
 • asiguratorul a incasat prima de asigurare aferenta perioadei de valabilitate;

In cazul in care in perioada de valabilitate a contractului de leasing se schimba, se încheie un nou contract si o noua polita de asigurare RCA, pentru noul utilizator.

  Vreau sa fiu contactat:

  Programeaza-te Online

  Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

   Programeaza-te Online
   Translate »