Raspunderea Civila a Arhitectilor si Inginerilor Proiectanti

Raspunderea profesionala a arhitectilor si inginerilor
Raspunderea civila a arhitectilor si inginerilor – Transilvania Broker Sibiu

Asigurarea de Raspunderea a Arhitectilor si inginerilor proiectanti acopera prejudiciile produse clientilor in exercitarea profesiei. Acestea pot fi uneori greu de estimat si pot constitui un real pericol pentru derularea in bune conditii a afacerii tale.

 • Răspunderea legală a arhitecților, proiectanților și inginerilor constructori poate dura mulți ani după finalizarea construcțiilor, de aceea este important să fie acoperită prin asigurare.
 • Asigurarea de răspundere civilă profesională a arhitecților și inginerilor proiectanți poate fi achiziționată online și poate include diverse operațiuni și servicii specifice domeniului construcțiilor.

Asigurarea de Raspunderea profesionala a arhitectilor si inginerilor proiectanti este destinata urmatoarelor categorii:

 • Arhitecti si designeri
 • Proiectanti generali, ingineri proiectanti, specialisti verificatori de proiecte, experti tehnici, responsabili tehnici cu executia
 • Diriginti de santier

Raspunderea profesionala a arhitectilor si inginerilor – Ce se asigura?

Pierderi financiare directe, înregistrate de către beneficiarii prejudiciaţi, care sunt consecința directă a faptelor culpabile (neglijență, erori sau omisiuni) săvârşite de tine, în calitate de Asigurat, fapte care au condus la distrugerea, deteriorarea sau deficienţa obiectivului proiectat/supervizat şi care pot consta în următoarele:

 • pierderi financiare directe ocazionate de producerea unei pagube la bunuri, respectiv cheltuieli necesare refacerii, recondiţionării, reconstruirii sau înlocuirii unui bun;
 • pierderi financiare directe ocazionate de corectarea deficienţelor obiectivului proiectat/supervizat; deficienţa obiectivului proiectat/ supervizat se referă la situaţia în care obiectivul nu poate fi utilizat conform scopului pentru care a fost construit;
 • pierderi financiare directe ocazionate de producerea unei vătămari corporale, respectiv cheltuieli necesare refacerii sănătaţii, pierderi de venit înregistrate de persoana vătămată pe perioada incapacității de muncă şi/sau cheltuieli necesare efectuării formalitaţilor de deces, inclusiv cheltuielile de înmormântare;
 • pierderile financiare directe ocazionate de reconstituirea, refacerea sau înlocuirea documentelor pe care le-ai primit de la beneficiarii serviciilor în cazul pierderii, distrugerii sau deteriorării din vina ta.
 • cheltuieli de judecată şi taxe de timbru/judiciare pe care trebuie să le suporţi, prin hotărâre judecătorească precum şi costurile justificate cu consultanţii externi (experți în domeniu, avocați, traducători etc.) angajate în timpul acţiunii de investigare a daunelor.

Evenimentul asigurat

Dauna pe care beneficiarul proiectului tau o înregistrează pentru prima dată în perioada asigurată, ca urmare a neglijenței, erorilor sau omisiunilor produse în desfăşurarea activității tale de proiectare.

Suma asigurată

 • Limita răspunderii agregat: suma de bani prevăzută în poliţa de asigurare în limita căreia Asiguratorul plăteşte despăgubiri la producerea evenimentului
 • Limita răspunderii pe eveniment: suma maximă de bani prevăzută în poliță în limita căreia Asiguratorul plăteşte despăgubiri la producerea unui singur eveniment asigurat.

Acoperirea în timp

Față de acoperirea standard, la solicitarea ta, contra unei plăți suplimentare, îţi poţi acoperi faptele culpabile săvârșite anterior emiterii poliței (cu 12, 24 sau maximum 36 de luni) pentru care beneficiarii solicită despăgubiri pe perioada de valabilitate a poliței.

Solicita o oferta pentru Raspunderea civila a arhitectilor si inginerilor

Pentru a va prezenta o oferta avem nevoie de Cererea Chestionar completata. Cererea se trimite la adresa sibiu@transilvaniabroker.ro

  Vreau sa fiu contactat:

  Programeaza-te Online

  Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

   Programeaza-te Online
   Translate »