Asigurarea de frontiera

Asigurarea de frontiera transilvania broker sibiu
Asigurarea de frontiera Transilvania Broker Sibiu

Asigurarea de frontiera in Romania se poate emite pentru vehiculele neasigurate, inmatriculate in alte state decat statele din Spatiul Economic European si Elvetia. Se considera neasigurate vehiculele pentru care incheierea asigurarii RCA in Romania este obligatorie si pentru care nu se prezinta documente de asigurare valabile (Carte Verde sau Asigurare de frontiera eliberata in alte state).
Nu se pot incheia asigurari de frontiera in Romania pentru vehiculele inmatriculate in statele din Spatiul Economic European si Elvetia.
Asigurarea de frontiera incheiata in Romania este valabila in toate statele din Spatiul Economic European si in Elvetia.
Asigurarea de frontiera se incheie la data intrarii vehiculului pe teritoriul Romaniei sau cel tarziu la data expirarii documentului international de asigurare pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule valabil in Romania, pentru o perioada de 30 de zile.

Valabilitatea pentru asigurarea de frontiera incepe :

In cazul conducatorului vehiculului care la data intrarii pe teritoriul Romaniei nu detine un document international de asigurare RCA valabil, incepe din ziua intrarii vehiculului pe teritoriul Romaniei;

spre ex.: data intrarii pe teritoriul Romaniei 05.08.2018, perioada de valabilitate va fi: 05.08.2019-04.09.2019;

In cazul conducatorulului vehiculului al carui document international de asigurare RCA expira pe perioada sederii in Romania, astfel:

raspunderea incepe din ziua imediat urmatoare expirarii documentului international de asigurare RCA;
spre ex.: asigurarea anterioara expira la 04.09.2018, plata primei se face pe 04.09.2018, iar valabilitatea va fi 05.09.2018-04.10.2018;
raspunderea incepe nu mai devreme de ora 0 a zilei urmatoare celei in care s-a platit prima de asigurare si s-a incheiat polita de asigurare, daca documentul international de asigurare RCA nu a fost reinnoit. Prima zi de valabilitate va fi a doua zi de la data platii primei de asigurare:
spre ex: prima de asigurare s-a achitat in data de 07.10.2018, perioada de valabilitate va fi: 08.10.2018-08.11.2018;

Teritorialitate

Asigurarea de frontiera are valabilitate pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, ale Spatiului Economic European si ale Confederatiei Elvetiene.
Spatiul Economic European ( S.E.E.) este format din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Prima de asigurare

Primele de asigurare sunt stabilite in EURO si se incaseaza in EURO sau echivalentul in LEI la cursul de schimb valutar comunicat de BNR din data platii.
Nivelul primelor de asigurare se stabilesc in functie de categoria autovehiculului. Prima de asigurare se plateste integral pentru perioada de asigurare.

Documente necesare pentru emiterea politei

Pentru emiterea politei avem nevoie de urmatoarele documente:

  • Documentele masinii
  • Valabilitatea numerelor
  • Poza cu nr de inmatriculare sa se vada perioada de valabilitate
  • Pasaport
  • Carte identitate proprietar

    Vreau sa fiu contactat:

    Translate »