Pensia Privata Facultativa

Pensia privata facultativa transilvania broker sibiu
Pensie Privata Facultativa Transilvania Broker Sibiu

Pensionarea este un moment important in viata fiecaruia si fiecare dintre noi si-ar dori sa primeasca o pensie cat mai mare atunci cand vine momentul sa se retraga din activitate.

Pentru a avea o pensie buna trebuie sa ai un venit mare cat timp esti angajat, dar mai trebuie sa si economisesti si sa investesti in instrumente care iti vor aduce un venit pe termen lung.

In ultimii ani cu toii am observat o crestere a numarului de pensionari concomitent cu o scadere a numarului de angajati, o scadere a natalitatii si o migrare a tinerilor catre alte state din Europa.

In conditiile de fata pensia pe care ti-o va oferi statul nu va mai fi suficienta. Tocmai de aceea statul a deciz sa cedeze fondurilor de pensii private o parte din contributia ta de asigurari sociale.

Chiar si asa banii pe care ii vei primi din partea statului, impreuna cu pensia privata obligatorie nu vor fi suficienti pentru a-ti putea pastra un trai decent la batranete. O solutie este sa te gandesti din timp si sa inchei o pensie privata facultativa pentru a beneficia de un venit suplimentar la varsta pensionarii.

Spre deosebire de banii cu care contribui la pensia de stat, sau cei care merg la pensia privata obligatorie, banii economisiti pent pensia privata facultativa (pilonul III) se strang intr-un cont si se vor intoarce la tine la momentul pensionarii.

Daca ai intre 18 si 35 de ani si esti angajat de mai putin de 4 luni la primul loc de munca pot alege cine sa iti administreze pensia ta privata. Daca nu alegi acest lucru, sistemul privat de pensii va alege aleator pentru tine un administrator (companie de pensii private obligatorii) care sa iti administreze banii care se vireaza automat din contributia la pensii aferenta venitului tau.

Atunci cand iti doresti mai multi bani decat cei care vin de la stat impreuna cu pensia obligatorie, e bine sa te gandesti la o pensie privata facultativa. In acest fel vei putea avea un venit suplimentar, care sa te ajute sa iti pastrezi acelasi standard de viata atunci cand vei decide sa te retragi din activitate. La pensionare vei primi banii economisiti de-a lungul timpului. Pensia facultativa este instrumentul ideal de economisire pentru cei care nu isi doresc nici acum si nici mai tarziu o pensie mica.

Comparam si iti punem la dispozitie ofertele companiilor de asigurari din romania pentru ca tu sa poti alege pensia privata facultativa care raspunde cat mai bine nevoilor tale atunci cand iti doresti oun venit decent la momentul pensionarii.

Vreau oferta asigurare de viata

  Vreau sa fiu contactat:

  Programeaza-te Online

  Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

   Programeaza-te Online
   Translate »