Cum alegi cea mai potrivita asigurare de viata

Iată câteva beneficii ale asigurării de viață care ar putea să te ajute să iei o decizie:

  • Asigurarea de viață poate oferi protecție financiară pentru familia ta în cazul în care tu nu mai ești în viață.
  • Asigurarea de viață poate ajuta la acoperirea cheltuielilor cu înmormântarea și alte cheltuieli legate de deces.
  • Unele companii de asigurări de viață pot oferi și beneficii precum transport medical de urgență, servicii pentru îngrijirea copilului în cazul în care unul dintre părinți se îmbolnăvește sau este spitalizat, servicii de livrare a medicamentelor acasă. Uneori, beneficiile pot include și servicii de curățenie.
  • Asigurarea de viață poate fi o modalitate de economisire a banilor pentru viitor, deoarece unele polițe de asigurare de viață pot avea o valoare de răscumpărare sau pot fi folosite ca garanție pentru un împrumut.
  • Asigurarea de viață poate fi o modalitate de a-ți proteja afacerea sau parteneriatul de afaceri în cazul în care unul dintre parteneri moare.
  • Asigurarea de viață poate fi o modalitate de a-ți proteja creditele sau ipoteca în cazul în care tu nu mai ești în viață.

O asigurare de viata nu este scumpa, asa cum cred multi oameni. Sa te pui la adapost si sa-ti protejezi familia nu este nici macar complicat, pentru ca accesul la asigurari a devenit in ultimele decenii facil. Poti sa-ti faci asigurare in momentul in care semnezi pentru un imprumut la banca, sau cand te angajezi, daca pachetul de beneficii salariale este bine negociat cu angajatorul. Mai mult, ai posibilitatea sa decizi sa-ti faci asigurare chiar si prin telefon, cu ajutorul furnizorului tau de utilitati. Iar pentru solutii de protectie si economisire mai complexe, un consultant de asigurari este cel in masura sa identifice, sa analizeze si sa ofere, „fata in fata”, solutii pentru necesitatile clientilor, mereu in schimbare.
Exista, insa, cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, ca sa iei cea mai buna decizie atunci cand suna ceasul biologic al protectiei. Dar inainte de toate, spun expertii in domeniu, trebuie sa afli cateva date despre istoricul si istoria asiguratorului tau. Este important sa colaborezi cu o companie de incredere, serioasa, solida financiar, care are experienta si a fost alaturi de clientii sai atunci cand acestia au fost in impas. Iata cele mai importante intrebari la care trebuie sa-ti raspunzi atunci cand iti faci o asigurare de viata si ce sfaturi au specialistii pentru persoanele care doresc sa se protejeze financiar.

Vreau oferta asigurare de viata

Care este rolul unei asigurari de viata?

Rolul unei asigurari de viata este cel de protectie in cazul unor eventuale evenimente neprevazute. Asigurarea de viata, in cea mai simpla forma a sa, acopera riscul de deces, adica ofera beneficiarilor politei suma stabilita prin contract, in cazul intamplarii unui eveniment nedorit cu persoana care si-a facut asigurarea. Beneficiarii asigurarii de viata sunt stabiliti de catre persoana care incheie polita de asigurare. Acesta este rolul principal al unei asigurari de viata, dar nu singurul. Exista tipuri de asigurari de viata care ofera, in plus, acoperirea riscului de invaliditate temporara/ permanenta, incapacitate temporara de munca, pierdere involuntara a locului de munca si chiar protectie in caz de spitalizare, interventii chirurgicale sau boli grave.

La ce varsta sa imi fac o asigurare de viata?

In general, orice persoana care are minimum 18 ani poate sa incheie un contract pentru o asigurare de viata. In ce priveste varsta maxima la care poti sa te asiguri, aceasta variaza de la o companie la alta. Sunt companii care asigura persoane pana la varsta 60 de ani, altele care au clienti si de 75 de ani. Poti sa inchei un plan de protectie complex, care sa includa asigurari pentru ceilalti membri ai familiei si chiar sa acopere cheltuielile cu studiile pentru copii, atunci cand acestia vor merge la colegiu si facultate in tara sau peste hotare. De asemenea, parintii pot alege sa asigure viata si sanatatea celor mici, inca din prima zi de viata a acestora.

Care este cel mai bun moment pentru a face o asigurare de viata?

Orice moment este potrivit pentru incheierea unei polite, dar cei mai multi oameni simt nevoia sa se puna la adapost din punct de vedere financiar cand isi fac un credit la o banca, pentru a-si proteja familia in cazul unui eveniment neasteptat. Expertii in domeniu recomanda ca asigurarea de viata sa fie facuta imediat dupa varsta majoratului, dar obligatoriu atunci cand iti intemeiezi o familie sau cand iti cumperi o casa cu credit. Explicatia este ca orice eveniment neplacut care afecteaza adultii poate avea un impact extrem de dur asupra copiilor sau asupra altor persoane dragi noua. O asigurare de viata are rolul de a ajuta familia sa treaca peste momentul dificil, sa permita copiilor sa-si continue studiile si sa pastreze imobilul, chiar daca acesta a fost dobandit prin imprumut bancar.

Cum aflu care este cea mai potrivita asigurare de viata pentru mine si familia mea?

Atunci cand iti faci asigurare de viata, este crucial sa-ti dai seama care este cel mai bun plan pentru a-ti pune la adapost familia. Este important sa iti faci calculele, sa stii ce datorii ai, care este suma de care ai avea nevoie tu si familia ta pentru a depasi un eveniment neasteptat, fara a intrerupe confortul cu care toata lumea este obisnuita. In afara protectiei financiare a familiei, asigurarea de viata poate avea si o componenta de economisire, o completare la pensia de la retragerea din activitate sau pentru copii, fonduri pentru studii sau pentru casatoria acestora. La nivel mondial, sfatul specialistilor este ca suma asigurata sa fie echivalentul a de sase ori venitul anual al persoanei care se asigura.

Cat de scumpa este o asigurare de viata?

Perceptia potrivit careia o asigurare de viata costa mult este gresita. Ofertele sunt variate, iar clientii pot opta pentru asigurari ieftine care acopera un minimum de nevoi in cazul unui eveniment neplacut sau pentru asigurari complexe, cu componenta de investitii, pentru care prima lunara ajunge la o suma mai mare. In Romania, cea mai ieftina asigurare de viata poate fi cumparata cu 30 de lei pe luna. Prima de asigurare este influentata de mai multi factori, intre care starea de sanatate a persoanei asigurate, varsta, dar si durata contractului sau suma asigurata.

Pe ce durata sa inchei contractul de asigurare de viata?

Durata unui contract de asigurare de viata este influentata de mai multi factori. Cei mai importanti sunt varsta, perioadele creditelor pe care le-ai angajat, starea de sanatate. Tinand cont de rolul de protectie al asigurarii de viata in cazul unor evenimente neprevazute, care se pot intampla de-a lungul vietii, este recomandata incheirea unei asigurari de viata pe perioada de timp necesara pentru acoperirea nevoii de protectie. Daca este luata in calcul si componenta de economisire se recomanda perioade lungi de timp, pentru a maximiza beneficiile, mai ales, tinand cont de faptul ca asigurarea este adaptabila la schimbarile din viata.

Vreau oferta asigurare de viata



Programeaza-te Online

Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

    Programeaza-te Online