Raspunderea civila destinata service-urilor auto

 

A fost lansat un produs de raspundere civila care, desi este destinat service-urilor, este util tuturor soferilor din Romania. Este vorba despre o polita de raspunderi, care acopera avarierea si distrugerea totala sau partiala a masinii aflate in service. Amintim ca nici politele RCA si nici cele CASCO nu acopera avariile provocate masinii in timpul procesului de reparatie. Pentru service-uri, o astfel de polita este extrem de utila, in conditiile in care, pentru doar cateva sute de euro anual scapa de raspunderi de peste 100.000 de euro.

Desi in Romania este un produs mai degraba exotic, in tarile mai dezvoltate ale Europei polita de raspunderi pentru service-uri este utlizata de majoritatea unitatilor reparatoare. De altfel, asigurarile de raspunderi, in general, sunt un lucru comun pentru afacerile din toate domeniile in tari ca Marea Britanie, Germania , Franta si nu doar acolo. ” Daca in tarile din Vestul Europei absolut toate atelierele de reparatii au acest gen de polite de raspundere civila profesionala , in Romania sunt extrem de putine unitati reparatoare care au incheiat o asemenea forma de protectie a business-ului”. Potrivit unui calcul, costul unei astfel de asigurari este de circa 300 de euro, la o acoperire de 100.000 de euro, pentru un service cu experienta de 3-5 ani in piata. Se aplica si o fransiza de 5%, minimum 500 de euro. Acesta este doar un exemplu, insa produsul poate fi construit in functie de caracteristicile si nevoile fiecarui service, iar prima variaza in primul rand in functie de acoperirea dorita si de vechimea afacerii.

In cadrul domeniilor de activitatea in care se lucreaza direct cu clientul este esentiala calitatea serviciilor oferite acestuia . Oricat de atenti am fi, mereu poate sa apara o situatie imprevizila, o eroare umana, de aceea este important sa ne asiguram.  Produsul de asigurare este destinat pentru a acoperi raspunderea civila a unitatilor service auto, acoperind toate tipurile de activitati prestate: reparatii, remedieri, testare, revizii precum si verificare, vulcanizare, spalare, vopsire. O conditie necesara pentru preluarea in asigurare este ca unitatea service sa fie autorizata in acest domeniu. Polita de raspundere civila a unitatii service acopera avarierea, distrugerea totala sau partiala a vehiculului predat Service-ului de catre client, in cursul lucrarilor de reparatie si intretinere (incluzand orice tip de operatiuni mecanice, electrice, dar si de tinichigerie si vopsitorie auto). In plus, polita acopera si: prejudiciile produse vehiculelor in timpul efectuarii probelor, pe traseele de proba declarate de Asigurat (accidente si defectiuni) in limita de raspundere asigurata, cheltuielile de judecata facute de reclamant pentru stabilirea prejudiciului si cheltuielile facute de Asigurat in procesul civil, daca acesta a fost obligat la despagubiri. Polita se poate incheia la limitele de raspundere dorite de client si are prime de asigurare accesibile, acestea stabilindu-se in functie de limita de raspundere asigurata, dar si de capacitatea service-ului si de tipul de vehicule servisate.
Acest tip de asigurare contine excluderile clasice aferente politelor de raspundere civila, insa si unele specifice acestui tip de produs, dintre care amintim*: prejudicii produselor bunurile lasate in autovehiculul predat service-ului auto raspunderile ce-i revin producatorului sau furnizorului de piese de schimb/materiale utilizate in activitatea specifica pretentiile cu privire la raspunderile ce decurg din executarea defectuoasa sau neexecutarea reparatiilor, remedierilor, verificarilor (orice raspundere contractuala) prejudiciile datorate nerespectarii programarilor sau a timpului de executie, precum si a tarifelor practicate de AsiguratProgrameaza-te Online

Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

    Programeaza-te Online
    Translate »