Garanția de Mentenanță versus Garanția de Buna Executie

Garanția de mentenanță versus Garanția de buna execuție

Care este diferența dintre o garanție de mentenanță și o garanție de buna execuție?

O Garanție de mentenanță oferă protecție împotriva defectelor la îmbunătățirile de construcție deja puse în aplicare. Această lucrare a fost acceptată de către proprietar ca fiind finalizată în totalitate conform standardelor și specificațiilor cerute. Garanția de mentenanță va oferi garanție financiară în cazul în care apar orice defecte din materiale sau manoperă. Din punct de vedere al riscului:

  • Preocuparea principală a lucrării care se realizează efectiv a fost atenuată, iar perioada de întreținere ar putea fi interpretată ca fiind mai puțin riscantă, deoarece lucrarea a fost inspectată și acceptată de beneficiar.
  • O Garanția de mentenanță prezintă un risc financiar mai mic, deoarece valoarea obligațiunii este adesea doar o fracțiune din costul total al lucrării puse în aplicare (o Garanție de mentenanță de 3% este obișnuită).

O Garanție de bună execuție , pe de altă parte, ar intra în joc la inițierea fazei de construcție și garantează toate obligațiile de performanță prevăzute în contractul de construcție. Riscurile inerente într-o Garanție de buna execuție sunt considerabil mai mari decât o Garanție de mentenanță datorită numărului crescut de variabile implicate. Iată câteva variabile:

  • Modificări ale disponibilității forței de muncă
  • Întârzieri de vreme
  • Riscul subcontractantului
  • Expunerea financiară de obicei 10% din valoarea contractului

Câteva puncte de luat în considerare atunci când ne uităm la Garanțiile de mentenanță și Garanțiile de bună execuție . În primul rând, deoarece o Garanție de bună execuție garantează toate obligațiile prevăzute în contract și majoritatea contractelor specifică o perioadă de întreținere, acoperirea obligațiunii pentru o perioadă standard de întreținere de 1 an ar fi inclusă în domeniul și prețul Garanției de bună execuție.

In continuare, sunt anumite situatii in care un proprietar cere contractual o perioada de intretinere mai mare de 1 an. După cum s-a menționat mai sus, dacă este emisă o Garanție de bună execuție, este inclusă o Garanție de mentenanță de 1 an. Când este necesară o perioadă de întreținere de 2 ani sau mai mult, compania de garanții va percepe o primă suplimentară pe an pentru expunerea adăugată.

Din punct de vedere al industriei, perioadele de întreținere de până la 5 ani sunt acceptabile pentru un cont puternic. Sprijinirea unei perioade de întreținere de peste 5 ani poate fi o provocare și poate implica metode de atenuare a riscului. De exemplu, mulți proprietari necesită perioade mai lungi de întreținere a acoperișului. Asigurătorul dumneavoastră de garanție poate solicita informații cu privire la garanția pe termen lung oferită de furnizorul de materiale. Și investigați dacă această garanție a producătorului „trece” sau nu prin contractor și ajunge direct la proprietar, compensând astfel o parte din risc. Acesta este un lucru pe care ați dori să îl gestionați de consilierul dvs. juridic, dar apare adesea atunci când subscrieți garanții pe termen lung în construcții.

Perioada de garantie aferenta perioadei de notificari defecte( mentenanta ) se calculeaza /propune de catre proiectantul lucrarii in functie de complexitatea contractului si este acceptata de comun accord atat de catre autoritatea contractanta cat si de executantul lucrarii .

Pentru un contract de lucrari se va emite totdeauna atat garantia de buna executie pe perioada executiei contractului (valoarea garantiei fiind procent din valoarea fara TVA a contractului ) cat si garantia pe perioada notificari defecte( mentenanta ) cu valoarea garantiei diminuata la 30% din val. Garantiei din perioada de executie contract

In concluzie, la un contract de lucrari, cele 2 garantii merg impreuna in totdeauna.

Aveți nevoie de o Garanție de mentenanță sau de buna executie completeaza formularul si trimite-ne documentele necesare ofertarii.

Solicita Oferta Asigurare GarantieProgrameaza-te Online

Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

    Programeaza-te Online
    Translate »