Asiguratii RCA au posibilitatea de a printa ei insisi documentele de asigurare

De la 01 Iulie 2020, politele de asigurare Carte Verde si-au schimbat culoarea si sunt tiparite pe suport de hartie alba, la fel ca si politele RCA, ca urmare a unei decizii a BAAR.

Astfel, nu mai este nevoie ca asiguratii nostri sa primeasca documentele de asigurare pe suport hartie, ci pot printa chiar ei documentele pe care le vor primi electronic la emiterea contractului de asigurare.

In cazul in care clientii nu au posibilitatea sa tipareasca documentele la domiciliu sau la un centru specializat, pot solicita varianta tiparita a documentelor la sediile emitentilor.

Incepand cu data de 10.09.2020, politele de asigurare RCA se vor tipari pe suport de hartie alba. Soferii nu mai sunt obligati sa detina polita RCA (Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto) in format tiparit, ci pot face dovada acesteia catre autoritatile abilitate si in format electronic. Polita RCA  se poate verifica in baza de date AIDA.

Toate acestea pentru ca nu hartiile sunt obligatorii, ci asigurarea in fata neprevazutului…

Iti expira polita RCA?

Calculeaza, Compara si Comanda online polita care ti se potriveste! Comanda acum!
Primesti polita pe e-mail in format electronic, imediat!Programeaza-te Online

Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

    Programeaza-te Online
    Translate »