VOLKSWAGEN A SUSPENDAT PRODUCțIA LA DOUA FABRICI DIN GERMANIA

Volkswagen a suspendat producția la principala sa fabrica de cutii de viteze deoarece compania auto se confrunta cu reducerea cererii și efectele problemelor tehnice de la o alta uzina din Germania, transmite Reuters. 

 

 Cel mai mare producator auto din Europa va opri producția in unele parți ale fabricii sale din Kassel in 1, 5 și 8 februarie, a anunțat vineri un purtator de cuvant al VW, confirmand un raport aparut in publicația regionala Hessische Niedersaechsische Allgemeine. 

Producția la Kassel, unde Volkswagen fabrica anual peste patru milioane de cutii de viteze și caroserii pentru modelul Passat saloon, a fost deja suspendata vineri, fiind afectați 400 de angajați, a explicat purtatorul de cuvant. 
 

Producția fabricii din Kassel este afectata de incetinirea cererii pentru componente și problemele tehnice de la instalația de ștanțare, de la uzina VW din Emden, unde este asamblat modelul Passat, a adaugat oficialul companiei germane. 

Și producția la Emden a fost suspendata vineri și ar putea fi oprita și luni, a anunțat purtatorul de cuvant, fara a oferi detalii suplimentare. 


Fabricile din Kassel și Emden au 16.000 și, respectiv, 9.600 de angajați. 

Cel mai mare producator auto european face deja obiectul unor investigații in mai multe țari dupa ce, in luna septembrie, a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Costurile totale cu care se confrunta VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva intre 30 și 65 de miliarde de euro, iar analiștii avertizeaza ca grupul ar putea fi nevoit sa vanda unele operațiuni.

 

Sursa: Agerpres

Daca vrei sa ne lasi un mesaj, apasa butonul de contact.