TOTI PROPRIETARII DE AUTOVEHICULE VOR PLATI TAXA AUTO IN 2018. IATA TABELUL CU VALOAREA ANUALA A ACESTEI TAXE!

Taxa auto sau noua taxa de poluare 2018 se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, se va plati anual, la fel ca si impozitul auto sau RCA-ul, iar valoarea maxima va fi de circa 200 de euro pe an.

Noua taxa auto se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent daca au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice alta taxa auto la masina, spune Cristian Muntean, presedintele Asociației Societaților de Service Auto Independente (ASSAI).Aceasta taxa auto se va plati anual, la fel ca si impozitul auto sau RCA-ul.
Noua taxa auto se va aplica in functie de gradul de poluare al autovehicului. Exemplu: masinile cu norma de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plati o taxa anuala mare, estimata la 200 euro/an.

Masinile cu norma de poluare Euro 5 si Euro 6 vor achita in jur de 50 euro/an.

Cu cat vor aparea noi norme de poluare (Euro 7, Euro 8 etc.), aceste clase vor fi „premiate” cu o taxa mai mica, de 50 de euro/an, si celorlalte clase de poluare le vor creste taxele, fiind incadrate in categorii cu grad de poluare mai ridicat.

Inseamna ca cei care au acum un autovehicul cu norma de poluare Euro 5 si achita 50 de euro/an vor plati mai mult in momentul in care apar norme noi de poluare, pentru ca acele noi norme de poluare vor beneficia de taxa de 50 de euro/an.

Cei care s-au grabit sa isi cumpere si inmatriculeze masini in acest an in speranta ca vor scapa de taxe, nu au scapat. Majoritatea masinilor inmatriculate in acest an au norma de poluare Euro 3, Euro 2 si Euro 1. Vor plati taxe mari”, spune Cristian Muntean, presedintele Asociației Societaților de Service Auto Independente (ASSAI), apropiat discutiilor de la Ministerul Mediului privind taxa auto 2018.

O inlocuire a timbrului de mediu ar putea avea loc in luna martie a anului viitor, inainte de aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, in cadrul audierilor din comisiile de specialitate pentru aprobarea bugetului ministerului de resort pe anul viitor.

 

Daca vrei sa ne lasi un mesaj, apasa butonul de contact.