POLITA RCA CU SERVICIUL DE DECONTARE DIRECTA

Serviciul optional de decontare directa, disponibil prin atasarea sa la asigurarea RCA, a devenit accesibil pentru publicul larg incepand cu 1 septembrie.

De ce ar achizitiona oamenii acest serviciu, avand in vedere ca presupune un cost suplimentar? Care sunt avantajele?

Beneficiul major al clientilor care opteaza pentru acest serviciu la achizitionarea politei RCA este acela ca, in cazul unui accident auto in care vinovatul este o terta persoana, acesta se va putea adresa asiguratorului la care a incheiat polita RCA in vederea repararii autovehiculului, in loc sa se adreseze asiguratorului RCA al tertului vinovat, cu care nu este in relatii contractuale si unde nu poate avea o transparenta privind modul de instrumentare a daunei sau a momentului in care se va face plata.

Clientul va simti in aceasta situatie faptul ca asigurarea RCA este acum si pentru el, ca raspunde unor nevoi personale de protectie a bunului propriu sau aflat in administrarea sa.

Acest serviciu schimba radical raportarea oamenilor la asigurarea RCA pe care o achizitionau in trecut pentru “altii”. Speram ca astfel pretul ca si criteriu unic de achizitonare a politei RCA va trece in plan secundar sau va fi echilibrat printr-o analiza corecta dintre pret si calitatea serviciilor de care va beneficia insusi contractantul politei RCA prin achizitionarea suplimentara a serviciului de decontare directa.

Beneficiile asiguratului care alege acest serviciu sunt: punct unic de acces la asiguratorul la care a incheiat polita RCA, precum si plata mai rapida a daunei in cazul alegerii in cunostinta de cauza a asiguratorului respectiv.

Serviciul de decontare directa este valabil daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

  • accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei
  • vehiculele implicate in accident sunt inmatriculate in Romania
  • prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor – doar daune materiale, nu si vatamari corporale
  • in cazul in care, accidentul este soldat si cu vatamari corporale, clauza de decontare directa nu poate fi utilizata
  • ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului
  • prejudiciile exclud vatamarile corporale.

Daca vrei sa ne lasi un mesaj, apasa butonul de contact.