DOSARELE DE DAUNA DE LA CARPATICA ASIG AU AJUNS LA FGA. CE TREBUIE SA FACI DACA AI FOST LOVIT DE UN șOFER CU RCA LA CARPATICA

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a preluat 27.270 de dosare de dauna de la Carpatica Asig, aproape toate generate de polițe RCA emise de firma falimentara. De asemenea, Fondul a luat in administrare și cele 1.265.000 de polițe inca valide. 

Plata dosarelor va fi realizata de catre FGA doar dupa ce instanța de judecata va stabili, definitiv, falimentul celor doi asiguratori, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvența.

Potențialii creditori de asigurari ai celor doua companii pot depune, atat electronic, cat și fizic, la sediul FGA, cereri de plata (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 3), anunța FGA. 

Formularele sunt disponibile și online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare

In privința ratelor aferente primelor de asigurare pentru contractele in vigoare, la societațile Carpatica Asig și Forte Asigurari, FGA menționeaza ca plațile ratelor se vor face, in continuare, la cei doi asiguratori. De asemenea, cererile de denunțare a contractelor de asigurare, precum și orice alte solicitari de modificare a condițiilor și polițelor de asigurare, conform legii, se depun la societațile de asigurare.

Sursa: Profit .ro

Daca vrei sa ne lasi un mesaj, apasa butonul de contact.