ATENTIE DE UNDE ACHIZITIONATI ASIGURARI! AU APARUT PLATFORME ON-LINE FICTIVE

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Romane au efectuat 55 de perchezitii in 12 judete și in București, la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin inșelaciune și desfașurarea fara autorizație de operațiuni pe piața de capital. 25 de persoane vor fi conduse la audieri.

In luna mai a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au coordonat o acțiune in cadrul careia au fost efectuate 55 de perchezitii in municipiul București și in judetele Buzau, Calarași, Dambovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman și Vaslui.

Activitațile se desfașoara sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel București la locuințele unor persoane banuite de inșelaciune și desfașurarea fara autorizație de operațiuni pe piața de capital, precum și la locurile unde se realiza activitatea infracționala.

De asemenea, sunt puse in executare 25 de mandate de aducere, emise pe numele celor implicați.

Din cercetari a reieșit ca persoanele banuite, prezentandu-se in calitatea falsa de brokeri și reprezentanți ai unor societați de servicii de investiții financiare care administreaza platforme de investiții online, ar fi determinat mai multe victime sa depuna sau sa transfere bani in conturile bancare ale celor in cauza, sub titlul de investiții in operațiuni pe piața de capital.

Clienții ar fi fost ademeniți cu iluzia unor caștiguri rapide, insa, in realitate, banii nu ar fi fost investiți pe piața de capital, ci ar fi fost depuși de victime direct in conturile unor persoane juridice nerezidente.

Mare parte din bani ar fi urmat trasee financiar- bancare catre Bulgaria, Cipru și Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiți catre persoanele implicate in activitatea infracționala.

Operațiunile pe piața de capital ar fi fost doar o legenda falsa creata de persoanele banuite pentru a determina victimele sa depuna sau sa transfere bani, platformele de tranzacționare fiind create artificial, fara nicio aprobare sau autorizare a instituțiilor cu atribuții in domeniu.

Prejudiciul cauzat, pana in prezent, prin activitatea infracționala este de aproximativ 2.000.000 de euro. Victimele unor astfel de fapte care nu au sesizat, pana in prezent, organele de urmarire penala, sunt rugate sa se prezinte la Direcția de Investigare a Criminalitații Economice sau la Parchetul de pe langa Curtea de Apel București.

La actiune participa polițiștii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, specialiști ai Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, precum și polițiști ai Poliției Capitalei și ai inspectoratelor de poliție județene unde sunt efectuate perchezițiile.

Sursa: www.observator.ro

Daca vrei sa ne lasi un mesaj, apasa butonul de contact.