ASIGURATII ASTRA ASIGURARI MAI POT SOLICITA DESPAGUBIRI FONDULUI DE GARANTARE A ASIGURAțILOR PANA LA DATA 28.07.2016

Fondul de Garantare a Asiguraților reamintește ca potențialii creditori ai Astra Asigurari, adica persoanele care au deschise dosare de dauna in contul asiguratorului falimentar, mai au doar trei zile pentru a depune la FGA cererile de despagubire.

Din cele aproximativ 67.000 de dosare de dauna preluate de la Astra Asigurari sau deschise ulterior intrarii in faliment de Fondul de Garantare, doar pentru 47.000 au fost formulate, pana acum, cereri de despagubire. Aceasta inseamna ca aproximativ 20.000 de potențiali creditori fie nu au dorit, fie au uitat sa iși ceara banii. Daca nu o vor face pana pe 28 iulie 2016 nu vor mai putea fi despagubiți de catre FGA.

Dupa deschiderea dosarului de dauna și primirea cererii de despagubire, comisiile FGA vor analiza fiecare dosar in parte. Plata se va face doar daca respectivele dosare primesc avizul comisiilor. Așadar, depunerea cererii de despagubire nu garanteaza și plata integrala sau parțiala a sumei solicitate. Suma maxima ce va fi achitata de FGA se oprește la 450.000 de lei pentru fiecare dosar in parte.

Pe data de 28 aprilie 2016, Curtea de Apel București a decis ca societatea Astra Asigurari este falimentara.

In luna august a anului trecut, dupa un an și jumatate de administrare speciala, ASF a decis sa ceara falimentul Astra.

Fondul de Garantare a Asiguraților a inceput plata despagubirilor catre clienții Astra și catre terții pagubiți de aceștia. Valoarea maxima a despagubirilor estimate de FGA ar fi de aproximativ 550 de milioane de lei.

In momentul in care i s-a cerut falimentul, Astra mai avea in portofoliu 2,5 milioane de polițe de asigurare și 1,8 milioane de clienți.

Sursa: Profit.ro

Daca vrei sa ne lasi un mesaj, apasa butonul de contact.