ASIGURARILE IN EUROPA S-AU MENTINUT PE UN TREND ASCENDENT IN PERIOADA DE CRIZA FINANCIARA

   Industria europeana a asigurarilor s-a mentinut pe un traseu de stabilitate si de crestere in perioada 2003-2012, chiar si in vremuri de criza, conform Insurance Europe - Federatia Europeana a Asiguratorilor si Reasiguratorilor.

Datele prezentate includ statistici din 32 de tari europene si au analizat aspecte variate ale pietei continentale de asigurari.

In termeni nominali, primele au sporit cu o treime in acest interval, asigurarile non-viata (+30%) crescand mai rapid decat cele life (+22%). Ca ponderi, cele doua segmente de asigurari s-au mentinut relativ constante, cel life ajungand la 59,1% (651 miliarde euro) in 2012, iar cel non-life la 40,9% (451 miliarde).

Alte concluzii ale raportului Insurance Europe arata ca:

  • Gradul de penetrare al asigurarilor la nivelul Europei a variat intre 7,4 si 8,7% din PIB-ul UE;
  • Suma medie cheltuita de un european pe asigurari a crescut cu 21%, ajungand la 1.867 euro in 2012;
  • Portofoliul de investitii al asiguratorilor europeni a crescut cu 57% intr-un interval de 10 ani, pana la 8.349 miliarde euro in 2012.
 
 
 

"Aceste cifre demonstreaza ca industria europeana a asigurarilor continua sa fie un bastion al cresterii si al stabilitatii economice in UE, chiar si in perioade de volatilitate si de criza financiara", a declarat Michaela KOLLER, Director General, Insurance Europe.

Daca vrei sa ne lasi un mesaj, apasa butonul de contact.