Asigurare RCA de la Hellas Direct

Asigurare RCA de la Hellas Direct este de astazi, 10.11.2022, activa pe piața RCA din Romania.

Transilvania Broker, împreună cu partenerul distribuitor autorizat pe România – Autonom Protect și Life is Hard (platforma 24Broker) au lansat produsul RCA la Hellas Direct.
HELLAS Direct a intrat pe piața din România, societatea fiind o companie de asigurări inovatoare, bazată pe tehnologie, care operează deja cu succes în Grecia și în Cipru.
Poti verifica tarifele RCA de la toate societatile de asigurare accesand calculatorul de mai jos.

Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este o asigurare obligatorie de răspundere civilă, al cărei principal beneficiu pentru cumpărător este dreptul de a circula cu automobilul pe drumurile publice, iar în urma unui accident rutier eventualul prejudiciat fiind adevăratul beneficiar al serviciilor asiguratorului.

Valabilitatea poliței se poate verifica și online prin intermediul site-ului pus la dispoziție de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România: baza de date AIDA.

Dacă proprietarul de vehicul nu a încheiat asigurarea obligatorie RCA, prin plata primelor de asigurare, săvârșește o contravenție. Contravenția se constată de către personalul Poliției și se sancționează cu amendă de la 1000 RON la 2000 RON, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării.

De asemenea, în temeiul Ordonanței de urgență nr.189/2005 pentru stabilirea unor măsuri privind vehiculele rutiere înmatriculate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.432/2006, calitatea de neasigurat RCA poate fi constatată și prin compararea de către DRPCIV – Ministerul Administrației și Internelor a parcului de vehicule înmatriculate cu baza de date la nivel național privind asigurările RCA valabile (CEDAM).

În această situație, proprietarul va primi o înștiințare din partea organelor competente – personalul Poliției Rutiere – prin se va aduce la cunoștință calitatea de neasigurat și, dacă în termenul prevăzut de reglementările în vigoare, nu se va face dovada încheierii asigurării RCA, înmatricularea vehiculului deținut va fi suspendată din oficiu.

În plus, în situația în care un conducător a provocat un accident și nu deține o asigurare RCA valabilă, persoana prejudiciată este îndreptățită să solicite despăgubiri fie direct de la vinovat, fie indirect, începând din 2005, apelând la Fondul de protecție a victimelor străzii.

Valoarea poliței RCA este în mare parte influențat de categoria Bonus Malus al proprietarului, care este reglementat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), conține 8 clase Bonus si 8 clase Malus. Practic este o recompensa pentru comportamentul corect în trafic.

Pentru a ajunge la sediul nostru Transilvania Broker, accesati link-ul  AiciProgrameaza-te Online

Daca doresti informatii personalizate referitoare la Serviciile de Asigurare, te invitam sa programezi o intalnire cu unul dintre specialistii nostri din Sibiu:

    Programeaza-te Online
    Translate »